Recept na bramboráky
INGREDIENCE
800g - brambory
sůl
4 - stroužek česnek
200g - hladká mouka
hlávkový salát Listy a petrželky na ozdobení
1ks - vejce
rostlinný olej
4 - lžíce mléko
2 - lžička majoránka
pepř mletý
POSTUP
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu z bramborákového těsta slijeme.Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme ahorké přilijeme k nastrouhaným bramborám.Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme.Směs na bramboráky osolíme,opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme.Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka. Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Listy salátu opereme, osušíme a pokrájíme, petrželku opláchneme. Bramboráky přeložíme a podáváme ozdobené hlávkovým salátem a petrželkou.Výborně chutnají také jako příloha k minutkám.
RECEPT JE Z TÉTO STRÁNKY