Recept na horkou čokoládu
INGREDIENCE
100g - čokoláda na vaření
250 - ml smetana ke šlehání
1 - lžička skořice - mletá
1dl - mléko
2 - lžíce kakaový pudink v prášku ne vrchovaté!
POSTUP
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme rozpustit tabulku čokolády, a mícháme vařečkou. Než se čokoláda rozpustí, vezmeme si hrnek a naplníme ho tak do poloviny mlékem.
V mléce řádně rozmícháme metličkou prášek na puding a skořici. ( Pro dochucení můžeme přidat i kakao). Tuto směs za stálého míchání přilijeme do rozpuštěné čokolády.Vzniknou hrudky které se časem vymíchají (metličkou).Odlije si cca 1/3 smetany a ušleháme, nakonec s ní ozdobíme čokoládu.Zbylé 2/3 smetany ke šlehání přidáme do hrnce s čokoládou.Čokoládu mícháme dokud se vám nebude zdát dost horká.Horkou čokoládu rozlijeme do šálků a přidáme šlehačku, popř. ozdobíme skořicí nebo kakaem...
RECEPT JE Z TÉTO STRÁNKY