Recept na langoše
INGREDIENCE
1/2 lžičky cukr
500g hladká mouka
1/2 lžičky sůl
1 balíček droždí (42g)
300ml mléko
POSTUP
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí.
Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple.Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze.Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.
RECEPT JE Z TÉTO STRÁNKY